Postanite deo našeg tima

Odlučili ste da započnete karijeru u Sberbanci. Šta je sledeđ‡e? Ukratko đ‡emo vam objasniti kako da se prijavite za neku od pozicija za koju ste zainteresovani i koje dalje korake možete očekivati kako bi postali deo našeg tima.
 

Pogledajte otvorene pozicije
Zahvaljujemo vam se na interesovanju da se pridružite našem timu. Zahvaljujemo vam se na interesovanju da se pridružite našem timu. Mi smo organizacija koja se razvija i koja nudi moguđ‡nosti kako za one koji imaju iskustva u određ‘enim oblasima ili onima koji su odlučili da grade karijeru zajedno sa nama. Molimo vas da se upoznate sa našim trenutno otvorenim pozicijama.
Mi smo organizacija koja se razvija i koja nudi moguđ‡nosti kako za one koji imaju iskustva u određ‘enim oblasima ili onima koji su odlučili da grade karijeru zajedno sa nama.
Molimo vas da se upoznate sa našim trenutno otvorenim pozicijama.


Prijava putem interneta
Molimo vas da se prijavite putem aplikacije za poziciju za koju smatrate da sa vašim znanjem, iskustvom i veštinama savršeno odgovarate. Samo i jedino prijave primljene preko sajta (popunjene aplikacije) biđ‡e prihvađ‡ene.
Aplikacija je jednostavna za popunjavanje i potrebno je oko petnaest minuta da bi se završio ceo proces.
Molimo vas da nakon popunjavanja aplikacije, priložite vaš CV.
Kada završite sa prijavom, automatski odgovor da je vaša prijava primljena đ‡e vam se pojaviti na ekranu. Ukoliko se poruka iz nekog razloga nije pojavila, molimo vas kontaktirajte nas na recruitment@sberbank.rs.
Molimo vas da obratite pažnju da vaše kontakt podatke ažurirate, jer je dalja komunikacija sa kandidatima putem elektronske pošte.


Centri procene
Nakon završetka trajanja oglasa, prisupa se preselekciji kandidata koji su se prijavili. Oni koji odgovaraju zahtevima i odgovornostima navedenim za datu poziciju pozivaju se na grupno testiranje. Testiranje traje oko dva sata i uglavnom se održava u Beogradu.
Nakon testiranja, kandidate koji su imali zadovoljavajuđ‡e rezultate, pozivamo na intervju.

 

Intervju
Broj intervjua zavisi od pozicije za koju je neko aplicirao. Trudimo se da broj intervjua optimizujemo i da bude jedan, što uglavnom i uspevamo. Naravno, za neke pozicije može biti i više.
Prvi intervju je obično sa direktorom odeljenja za koje je raspisan oglas i sa zaposlenim iz službe za ljudske resurse. Vodi se intervju koji je zasnovan na kompetencama.
Ovo je prilika kako da se mi upoznamo sa vama, tako i da vi pitate sve što bi vas interesovalo o buduđ‡em poslu i organizaciji.


Ponuda
đŒestitamo! Uspešno ste prošli proces selekcije i želimo da vam ponudimo posao u Sberbanci.
Kontaktiramo vas putem telefona i usmeno saopštimo lepu vest. Najavljujemo da đ‡emo vam ponudu poslati putem elektronske pošte kako biste se upoznali detaljno sa istom i da nam se nakon toga javite kako bismo dogovorili naredne korake. Za sva pitanja koja možda imate i datum početka rada, dogovarate sa Službom za ljudske resurse koja vam je ponudu i poslala.
 

Sada ste deo našeg tima
Pre nego što zaista dođ‘ete prvi dan na posao, postoje koraci, kao što je prikupljanje određ‘ene dokumentacije i donošenje u banku pre početka rada.
Takođ‘e, par dana pre nego što dođ‘ete, dobijete putem elektronske pošte raspored orijentacije koja vas očekuje prvog radnog dana, osmišljene tako da na jednostavan i brz način upoznate Sberbanku.