Kreditna kartica MasterCard GOLD

Osećajte se posebno!

Zašto da odaberete MasterCard GOLD kreditnu karticu?

Navešćemo samo neke od prednosti:
 • Jednostavno poput čekova, plaćanje na rate bez kamate u zemlji – kako u prodavnicama,tako i na internetu
 • U zavisnosti od iznosa, transakciju možete da podelite i na 12 mesečnih rata
 • Odloženo plaćanje do 45 dana bez kamate

Podnesite zahtev

ONLINE ZAHTEV >

Olakšavamo Vam podnošenje zahteva za kartice Sberbanke. Izaberite željenu karticu i podnesite zahtev putem Interneta bez potrebe dolaska u ekspozituru. Potrebno je samo nekoliko minuta da popunite i posaljete Vas zahtev.

ONLINE ZAHTEV

Šta dobijam

 • Kupovina u zemlji i širom sveta na više od 32 miliona prodajnih mesta sa oznakom MasterCard, kao i bezbedno plaćanje putem interneta pomoću MasterCard Secure Code-a
 • Kreditni limit do 10.000 EUR u dinarskoj protivvrednosti*
 • Pogodnosti i popusti u okviru MasterCard Premium programa
 • Uključuje putno zdravstveno osiguranje (pokriva 90 dana godišnje, odnosno 180 dana za period od 3 godine)
 • Besplatan ulaz u biznis klubove na aerodromima Nikola Tesla, Sky i JET klubove bečkog aerodroma, kao i na aerodromu u Sarajevu. Više informacija: http://www.mastercard.com/rs/consumer/pristup-biznis-klubovima.html
 • Besplatna SMS obaveštenja za svaku izvršenu transakciju
 • Bez mesečne naknade za korišćenje kartice ukoliko se odlučite za jedan od paketa tekućih računa iz naše ponude. U suprotnom, mesečna naknada iznosi 400 dinara.
 • Mogućnost izdavanja dodatnih kartica uz mesečnu naknadu od 400 dinara

*Po srednjem kursu NBS na dan podnošenja zahteva

Kako da plaćate na rate bez kamate

Kupovine u zemlji u vrednostima višim od 4.000 dinara, uključujući i podizanje gotovine*, možete podeliti na 3, 6 ili 12 mesečnih rata, i to kroz preporučeni program rata:

Na 3 mesečne rate za iznose od 4.000 do 7.999 dinara
Na 6 mesečnih rata za iznose od 8.000 do 17.999 dinara
Na 12 mesečnih rata za iznose preko 18.000 dinara

Pružamo Vam mogućnost i da sami definišete svoj program rata. Naši savetnici će Vam rado pomoći da u svakom trenutku, u skladu sa Vašim potrebama i mogućnostima, odaberete najbolji program rata za Vas.

Za kupovinu na rate naplaćuje se jednokratna provizija u visini od 5% iznosa transakcije, a minimalni iznos je 400 dinara. Provizija se naplaćuje uz prvu ratu.

Na sve transakcije u iznosima nižim od odabranog minimuma za otplatu na rate, kao i za rate koje ne izmirite u celosti, primenjivaće se revolving način otplate. Možete da izmirite minimalno 5% dospelih obaveza iz prethodnog meseca (min. 500 RSD), dok se ostatak duga prenosi na sledeći period i na njega se obračunava kamata. Ukoliko svoj mesečni dug izmirite u predviđ‘enom roku, imate mogućnost odloženog plaćanja do 45 dana bez kamate.

* Podizanje gotovine na bankomatima podleže naknadama u skladu sa tarifnikom banke.

Kontrolišite otplatu rata

 • Ugovoreni program rata možete promeniti u skladu sa potrebama tokom čitavog trajanja ugovora.
 • Kada za određenu transakciju želite da promenite dogovoreni program otplate na rate, jednostavno pozovite Sberbank kontakt centar u toku tog istog dana, a najkasnije do 22 časova** na broj: 19909*** ili 011/ 22 57 498 i rado ćemo vam izaći u susret.
 • Prva rata stiže na naplatu 15-og u narednom mesecu od dana izvršene transakcije, a naredne rate svakog sledećeg 15-og u mesecu. Ukoliko dospelu ratu ne izmirite u celosti, ona automatski prelazi na revolving otplatu. Na ovaj način, možete sami da definišete iznos otplate, u skladu sa trenutnim mogućnostima, i da tako smanjite mesečne troškove.
 • Ukoliko sve svoje dospele mesečne obaveze izmirite najkasnije do 15–og u narednom mesecu, neće se obračunavati kamata.

** Radnim danima i Subotom od 08h do 22h. Nedeljom od 9h do 19h. Praznicima nije moguće promeniti dogovoreni program otplate na rate.
*** Poziv će se tarifirati po ceni koja važi za pozive ka fiksnoj telefoniji u skladu sa cenovnikom konkretnog provajdera mobilne/ fiksne telefonije.

Kako dobiti MasterCard Gold kreditnu karticu?

Za izdavanje kreditne kartice potrebna su sledeća dokumenta:
 • Za zaposlene: 2 primerka overene administrativne zabrane
 • Za penzionere: penzioni ček/ čekovi za poslednji mesec i 2 primerka overene administrativne zabrane za penzionere
 • Ukoliko ste već korisnik Sberbank kreditne kartice, dovoljno je da samo dođete u filijalu i odaberete željeni program rata

Kako koristiti MasterCard Gold kreditnu karticu na internetu?

SAZNAJTE VIŠE >

Sberbank Srbija a.d. svojim korisnicima MasterCard Gold kartice omogućava bezbedno, brzo i jednostavno plaćanje na internetu uz korišćenje programa identifikacije MasterCard® SecureCode™.

Krađu ili gubitak kartica odmah prijavite na broj telefona 011/20 13 200, koji za Vas dežura 24 časa dnevno.